Co z kołem? Co z podłogą?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • talerz
    Drive
    • 2010
    • 50

romman, a wiesz ile kosztuje bilet do krakowa z katowic 18 zł busem pociągiem 1 klasą 22zł a i te bramki na autostradzie no wiem w sumie byś wydał jakieś 150 zł wraz z benzyną i jakimś szamaniem. A tak zapewne auto zamówiłeś u śliwki i pamiętaj przy odbiorze od śliwki wsiąść ze sobą rzeczoznawce i mówię tu bardzo poważnie jak mi nie wierzysz to pogadaj z Użytkownikiem DOBI śliwka ma u niego na pieńku od nowości

Dr House- Everybody lies

[ Dodano: Sob 07 Mar, 09 14:22 ]
    Maicroft, około 54kzł wersja mint z gazem i metalikiem
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

Pytania o koło zapasowe i podłogę bagażnika.

Czy w modelach 1.6 z instalacją gazową jest pełnowymiarowe koło zapasowe?
    Czy tylko dojazdowe?
    Czy jest ono (pełne lub dojazdowe) zamocowane w bagażniku np. do burty pojazdu, czy luzem 'wędruje' po bagażniku?

Czy podłoga bagażnika w samochodzie ze zbiornikiem gazowym toroidalnym jest normalna? Nie podniesiona?
    Dziwne pytanie zadaję o normalność, ale kilka lat temu widziałem w jakimś samochodzie zbiornik toroidalny na tyle wysoki, że wystawał ponad poziom podłogi bagażnika, i w tym aucie wyrównano poziom podłogi do zbiornika poptrzez 'wyłożenie' całej powierzchni styropianem (wydaje mi się że około 4-5cm grubości). I dopiero na styropian położono wykładzinę.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Podloga bedzie normalna, a kolo z tego co pamietam jak widzialem w jakims twinie to lata sobie w worku luzem po bagazniku.

Kolo w OI i wneka sa dosc duze, wiec nie ma problemu. A styropian to byl w Polonezie :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• robbo
        Classic
        • 2008
        • 29

Koło zapasowe jest w pokrowcu, który ma rzep od spodu i dobrze trzyma się wykładziny.
        Podczas jazdy na pewno nie będzie "latać" po bagażniku w takim pokrowcu.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

A no mozliwe ze jest rzep, nie dotykalem go
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Woytas
            Rider
            • 2008
            • 279

Tez zastanawiam sie nad losem koła zapasowego. Na codzien nie ma problemu, tylko jak trafi się wyjazd z bagazami. Kombi O1 ma solidną pojemnosc, ale jesli w grę wchodzi wózek dziecięcy to drastycznie spada :-) Ostatnio kufer felicji kombi bez gazu pekał w szwach - ale ponad połke wyszedłem tylko jakimis drobiazgami :lol:

I tu narodził mi się pomysł-pytanie :idea: Skoro są bagażniki na hak dla rowerów, to może ktoś produkuje takie coś na koło zapasowe? Bo montaż na klapie jak w terenówce to raczej odpada ze względu na niedostosowaną do takiego obciążenia konstrukcję. Poza tym klapa idzie w górę i siłowniki tez byłyby do wymiany :wink:

A gdyby tak box z kołem zakładać na haku właśnie? na takiej zasadzie.. akurat O1 na zdjeciu:

lub cos takiego

Skoro dzwiga kilka rowerów to jedno koło w jakims boxie też powinno

Wiem wiem, są bagazniki dachowe na wiekszy bagaz :-)
            Ale tak probuje sobie wyobrazic Oktawe Kombi z kołem z tyłu .......
            Inna kwestia to aerodynamika, wieksze spalanie.....

Kilka lat temu jechalismy we trojke do Chorwacji Nissanem Almerą 3-d. Gaz w kole, koło w bagażniku......bagaznik na dachu..... W Austrii był kapeć, odkopywanie koła spod bagaży niemal takie samo jak spod podłogi...
            No ale to cena gazu :-)

Na koniec jeszcze jedno (sprawdze jak odbiore naszą TOURówke w przyszłym tygodniu) - czy zapas stanie pionowo w bagazniku kombi ?

Komentarz

• kozi1987
              Ambiente
              • 2007
              • 200

stanie pionowo ale z tego co pamietam to rowniez nie jest to super rozwiazanie ze wzgledu na to ze nie da sie go ''przykleic'' do sciany bagaznika przez wystajace nadkole i wneke na schowek. Wiec nie dosc ze zaslania widok w lusterku wstecznym to jeszcze nie wiadomo jakby je przymocowac zeby nie latalo po bagazniku.

Ewentualnie mozna by wymyslec cos takiego: cieniutka dojazdowka, nienapompowana i jakies ustrojstwo w stylu powietrze w sprayu. Wtedy moznaby ustawic je pionowo tak zeby nie przeszkadzalo i nie wystawalo za rolete a jak zlapiesz gume to napompowac dojazdowke i jazda.

Komentarz

Pracuję...